SWEA ECLIPSA 1999 IW:LEARN COSTAL CITIES CARMEN SYLVA OLD LEFO FIZICA LA LEFO

CanSat 2014

Legaturi utile:

- Site web CanSat Carmen Sylva

- CanSat Carmen Sylva pe facebook

- CanSat Europe Pagina oficiala

- Rezultate oficiale CanSat Europe 2014

 

 

 Competia CanSat 2014, este organizata de Agentia Spatiala Europeana (European Space Agency - ESA) in colaborare cu NAROM - Norwegian Centre for Space-related Education. Modulele CanSat vor fi lansate cu o racheta pana la altitudinea de 1 km, la Andøya Rocket Range in Norvegia, in iunie 2014.
"Carmen Sylva 1" este una din cele 9 echipe de liceu din Europa, care au fost selectate in urma unui concurs de proiecte pentru Competitia CanSat 2014.
Echipa liceului nostru este format? din 8 elevi ai clasei a XI-a A: Bâc? Adrian Iulian, Coea Robert, Coea Vlad, Covrig Geta Alina, Gherasim Andreea Nicoleta, Iordache Lucian Constantin, Rusnaciuc Andreea Camelia, Vasile Liviu Gabriel si este coordonata de Prof. Florin Serbu.

CanSat este o simulare a unui satelit, integrat în volumul ?i forma unei cutii de Coca-Cola. In cutia de Coca-Cola trebuie integrate, microprocesorul, sistemul de senzori, sursele de alimentare cu energie electrica si sistemele de telemetrie pentru transmiterea datelor la sol. Misiunea principala, aceiasi pentru toate echipele este monitorizarea temperaturii si presiunii atmosferice. În cadrul misiunii secundare, alese de noi, se vor monitoriza parametrii atmosferici ?i cei ai câmpului magnetic ai planetei în timpul zborului. Se vor determina pozi?ia, viteza ?i accelera?ia CanSat folosindu-se dou? metode: sistemul GPS (Global Positioning System - sistem de pozi?ionare global?) ?i sistemul IMU (inertial measurement unit). Vom incerca si controlarea sistemului de aterizare.

Competitia Europeana CanSat 2014, este o initiative a ESA (European Space Agency) prin care se incearca atragerea tinerilor catre stiinte si inginerie, in incercarea de a asigura forta de munca calificata pentru viitor in domeniul industriilor aerospatiale.


Copyright (c) 2014. Liceul teoretic "Carmen Sylva" Eforie Sud

 


Orar 2014-2015

Robotica
Vremea on line
Evaluarea Nationala 2015
Bacalaureat 2015
Admiterea 2015
Europa mai aproape de tine
Compozitorii preferati
Tranzitul lui Venus 2012
Eclipsa Soare - 3 oct 2005


  Str. Negru Voda, nr. 102
  Eforie Sud
  jud. Constanta
  Tel. 0241-748.566
  0241-748.704
  e-mail: [email protected]

Hosted by WEBNET SOLUTIONS WEBNET DATACENTER SOLUTIONS