Simulare miscare circulara

Simularea de mai jos permite analiza interactiva a miscarii circulare uniforme. Un obiect se misca circular uniform. Este trasata traiectoria si sunt reprezenntate grafic la scara, vectorul viteza si vectorul acceleratie. Ca sa testati simularea procedati astfel:
1. Introduceti o valoare pentru raza miscarii (intre 0 si 200 pixeli).
2. Introduceti o valoare pentru perioada miscarii (intre 0.5 si 5 secunde).
Pot fi introduse si alte valori dar miscarea poate parea sacadata iar vectorii viteza si acceleratie pot fi prea mici sau prea mari.

3. Apasati butonul Start.
4. Pentru oprire apasati butonul Stop.
In timpul simularii este trasata traiectoria cu galben, vectorul viteza cu albastru deschis, vectorul acceleratie cu rosu si se calculeaza marimile caracteristice miscarii (frecventa - n, viteza unghiulara - w, viteza liniara -v si acceleratia - a).
Pentru a porni simularea este necesar sa introduceti o valoare pentru perioada miscarii. Raza traiectoriei este implicit 50 pixeli.
Viteza si acceleratia sunt reprezentate la scara. Observati lungimea vectorilor viteza si acceleratie, pe masura ce variati raza si perioada miscarii.


Provocare:
Dupa introducerea valorilor pentru raza si perioada miscarii, verificati concordanta intre formulele din tabel si valorile afisate de simulare pentru: frecventa, viteza unghiulara, viteza liniara si acceleratia centripeta.