Misiunea
Scoala
Istorie
Echipa
Proiecte

Curriculum

In aceasta pagina NU este prezentat integral curriculumul scolii. Incercam sa introducem in pagina acele elemente (daca exista ) care pot veni in sprijinul invatarii unei discipline sau alteia utilizand calculatorul.

Matematica

Fizica

Chimie

Puteti sa faceti downoload la:

  • Sistemul periodic al elementelor - Pertbl, freeware

Biologie

Educatie ecologica

Preocuparile de educatie ecologica in scoala au inceput in 1996 dar introducerea la clasa a unui curriculum de educatie ecologica s-a facut incepind cu anul scolar 1999-2000, cand a fost conceput intr-o echipa interdisciplinara (profesori, cercetatori, membrii ONG) un curriculum electronic IW: LEARN Explorand apa din jurul nostru Curriculumul este o continuare a proiectului IW: LEARN, finantat de GEF (Global Environment Facility) si incearca o abordare a problemelor de mediu de la Marea Neagra, cu deschidere spre toate problemele legate de apele internationale.

 

Astronomie

In anii 1960 IOR a fabricat un telescop scolar de tip Newton, cu oglinda de 10cm. A fost primul instrument astronoimic al scolii. In 1982 era in stare foarte buna si a fost cel cu care primele echipe de astronimi amatori de la Eforie Sud au facut observatii. Desi sistemul de orologerie era slab se puteau face observatii bune la Soare (studiul activitatii solare si la planete si Luna). Rezultatele din acei ani 1983, 1984 au fost foarte bune: Locul 2 la sesiunea judeteana de referate si comunicari.
In 1986 a fost construit primul observator astronomic al scolii decatre o echipa de elevi coordonata de Claudiu Echim.
Proiectul Ora Astrala a Romaniei finatat de Fundatia pentru o Societate Deschisa in anii 1998 si 1999 a insemnat relansarea activitatilor observationale si introducerea astronomiei in CDS (Curriculum la decizia scolii) incepind cu anul scolar 1999-2000 la invatamint liceal.
Pagina de web de astromnomie Astro Carmen Sylva prezinta atit curriculumul utilizat in scoala cat si numeroase resurse de pe web, utile in studiul astronomiei. Este prima incercare facuta in scoala de a elabora un curriculum complet pe web. Pagina integreaza elementele de continut (lectii sub forma de slide-uri PowerPoint, resurse pentru studiu pe web, proiecte ale elevilor, jurnal de observatii electronic si teste de evaluare).
Cele mai bune rezulate observationale sunt cele obtinute la eclipsa totala de Soare din 11 august 1999 si la eclipsele de Luna din 2000 si 2001.


Meteorologie

Meteorologia se studiaza in cadrul CDS (Curriculum la decizia scolii) la clasa a 10B-a incepind din anul scolar 2000-2001. Suportul curricular se gaseste intr-o pagina de web de sine statatoare Meteo Carmen Sylva.
Din anul scolar urmator dorim sa introducem in cadrul CDS Meteorologia si la clasa a 8-a.
 
 
Misiunea
Opinii si sugestii legate de web la [email protected]