Observatorul astronomic
Telescopul Meade LX50
Probe cu Camera CCD,
Meade Pictor 416
Vizita unei delegatii belgiene
Oferta educationala a scolii, la Targul de marketing educational
Statia meteo automata, Health EnvironMonitor, Davis Instruments
Tabara de vara: Jurnalism scris si audio-vizual pentru elevi
Echipa scolii care a luat locul I, la Concursul judetean de educatie ecologica
Incercam sa fim cu adevarat ceea ce promitem:
"O scoala pentru viitorul elevilor nostrii"

Misiunea

 
Misiunea Scoala Istorie Echipa Proiecte Curriculum

Educatia este cel mai puternic motor al schimbarilor sociale si al dezvoltarii, dar pentru activarea acestui motor sunt necesare schimbari fundamentale, care sa faca posibila dezvoltrea unei societati echitabile, bazata pe cunoastere. Tehnologiile informatice sunt cele care vor putea produce schimbarile in educatie, pentru ca aduc oportunitati deosebite de predare si invatare. Pornind de la aceasta idee Grupul Scolar Carmen Sylva isi propune sa stimuleze alternativele educationale si experimentele pedagogice de utilizare a tehnologiilor informatice in procesul de invatamint. Combinatia de calculatoare, retele si tehnologii WWW, poate crea medii de invatare, cu posibilitati fara precedent. Mediile informatice pot fi folosite ca unealta de investigare si rezolvare de probleme, ca instrument de analiza si ca mijloc de invatamant. Abilitatea de a crea medii de invatare utilizand calculatoarele si internetul va influenta in viitorul apropiat toate formele de educatie.

Avem norocul sa traim in secolul 21. Noi si generatiile pe care le educam si instruim in scola acum, suntem generatiile care au avut ocazia sa traiasca explozia Internetului, forta telecomunicatiilor si sa schimbe modul de gindire si actiune. Ar trebui ca scoala sa tina prima cont de marile schimbari ale lumii moderne si sa reactioneze prima, schimbind sistemul educational vechi cu unul modern. Din pacate nu se intimpla asa. Este ciudat dar sistemul educational este deosebit de inert si este cel care de multe ori se schimba ultimul. Incercam sa configuram in continuare viziunea unei scoli care vrea si speram ca va si putea sa traiasca in secolul 21 pregatind elevii pentru viitor, incercand sa faca din Informatie a 4-a resursa, sa transforme informatia in cunostere si ofere elevilor ei cheia spre comunitatea globala a viitorului.

In acest context, ne propunem ca invatarea sa treaca dincolo de zidurile clasei, incorporand discipline si tehnologii complexe.


1. Invatarea va fi centrata pe elev, ingloband cele mai noi idei si practici pedagogice

 • Curriculumul national si local vor trebui sa fie aplicate pe cat posibil fara sa existe falii la diferite nivele
 • Accent pe manegementul clasei din perspectiva fiecarui profesor.
 • Urmarirea progresului scolar si comunicarea cu parintii pe ideea progresului scolar al elevilor
 • Stimularea creativitatii, a dezvoltarii personale a elevilor si a muncii in echipa
 • Introducerea unor metodologii noi de lucru ca: invatarea prin proiecte, invatare prin solutionarea de probleme, invatarea colaborativa
 • Abordare invatarii din perspectiva serviciilor comunitare si a invatarii continue

2. Noile tehnologii informatice si de comunicatie vor fi sufletul scolii

 • Vor fi utilizate unelte complexe informatice si de comunicatie in sprijinul eficientei invatarii la cat mai multe discipline
 • Reteaua interna si externa (Intranetul si Internetul ) vor fi folosite ca structura informationala, facilitand comunicatia la nivel de profesori, elevi, parinti, comunitate locala
 • Multimedia electronica va fi integrata in clasa

3. Impartasirea ideilor si a cunostintelor cu comunitatea locala, cu alti elevi din tara si din lume

 • Scoala va implica tot mai mult comunitatea locala in atingerea obiectivelor proprii
 • Scoala va stabili legaturi la nivel local, national si international, stimulind comunicarea intre elevi si integrand in curriculum proiectele comune
 • Elevii vor obtine o perspectiva globala si o intelegere complexa a complexitatii culturale a lumii calatorind fizic (excursii in tara si in starinatate) si virtual (Cyberspace)

Pornind de la viziunea de mai sus, ceea ce ar trebui sa fie o scoala eficienta in secolul 21, ne propunem:
educarea complexa si echilibrata a elevilor nostrii prin oferirea accesului complex la informatie si transformarea mediata educational a acestei informatii in cunoastere.
Oferirea acesului complex la informatie, insamna deplasarea greutatii actului educational de la prelegere si lectia obisnuita catre activitatile activ-participative bazate pe cautarea activa a informatiei in biblioteci si biblioteci virtuale pe Internet , invatare activa (learning by doing), invatare prin proiecte, invatare colaborativa etc.

"Daca educatia are o functie, o justificare aceasta este sa pregateasca tinerii pentru viitor"

Alvin Toffler

 
Misiunea
Opinii si sugestii legate de web la florin@lefo.ro