Scoala

 
Misiunea
Scoala
Istorie
Echipa
Proiecte

Curriculum

Grupul Scolar Carmen Sylva, azi

Prezentare generala
Baza materiala
Relatii de parteneriat
Scoala de sambata si duminica
Zilele Scolii
Anul scolar 2000-2001

GRUPUL SCOLAR “Carmen Sylva” unitate scolară subordonată Ministerului Educatiei Nationale si patronată de Inspectoratul scolar Judetean Constanta, are în administrare trei clădiri:

 • cladirea principală, din str. Negru Vodă, Nr. 102, având: Suprafata totală teren împrejmuit = 18.556,5 mp; Suprafata construită corp 1 = 957,7 mp; Suprafata construită corp 2 = 158,95 mp; Sală sport = 684,5 mp; Suprafata construită anexe P = 213,35 mp
 • Scoala veche, din str. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 7; Suprafata totală teren împrejmuit = 4.261,75 mp; Suprafata construită atelier scoală = 615,55 mp
 • Internatul scolar din str. Mihai Viteazu, Nr. 80, fosta vilă Tamara

Corpul principal al scolii a fost construit în 1962, iar în anul 1974 au fost adăugate Sala de Sport si Corpul Anexă. În acest corp de clădire se desfăsoară cea mai mare parte a procesului de învătământ, în 14 săli de clasă, 3 cabinete (geografie, astronomie, cultură si civilizatie) si 6 laboratoare (fizică, chimie, biologie, 3 de informatică). Tot aici se găsesc sala de sport, sala de fortă si terenurile de sport.

Constructia Scolii Vechi, pe terenul donat de Societatea Movilă Techirghiol, a fost începută în anul 1924. În 1950, a fost adăugată o extensie a clădirii. În prezent clădirea este într-un stadiu avansat de degradare si nu mai este folosită pentru spatii de învătământ. În bugetul aprobat pe anul 1999, de către Consiliul local Eforie a fost prevăzută si reparatia capitală si modernizarea acestui corp de clădire.

Internatul scolar (Vila Tamara), a fost construit în 1920, fiind una din primele vile din statiune. Clădirea a fost preluată în anul 1957 de către Sfatul Popular al orasului Vasile Roaită, de la Ministerul Fortelor Armate (U.M.03561) la cererea Comitetului de sprijin al părintilor în vederea organizării scolii medii mixte de 11 ani(proces-verbal 23.februarie 1957 arhivă, ordinul 321/22.01.1957 al Ministerului Fortelor Armate). Internatul Scolar, este folosit în prezent si ca spatiu de învătământ. Aici functionează mai multe clase de la învătământul primar în 4 săli de clasă si tot aici se găsesc cabinetele de tehnica servirii consumatorilor si turism.

Baza Materiala

 • 3 cabinete de informatică, dotate cu 50 calculatoare în retea locală, server Linux de comunicatii si server NT, cu acces on-line Internet, sisteme multimedia, sisteme de proiectie LCD, sistem de videoconferintă, sistem de editare video Movie Machine II, 2 camera foto digitala, posibilitatea de creare de conturi personale pentu acces Internet, cu acces din reteaua locală sau cu acces prin modem de la distantă
 • cabinet de astronomie dotat cu echipamente Meade: telescop LX50, 10”, doua telescoape de 8”, telecop portabil ETX, 90mm, lunetă de 90mm, Cameră CCD, Pictor 416
 • Statie meteo automata Health EnvironMonitor, Davis Instruments
 • Cabinet de geografie, cabinet de cultură si civilizatie
 • Laboratoare de fizică, chimie si biologie
 • Biblioteca cu 22445 de volume, două săli de lectură, posibilităti de auditii si vizionări de filme. În bibliotecă veti putea găsi literatură în limbile română, franceză, engleză si germană. Donatii considerabile din partea Aliantei Franceze, a World Book Bank si a Corpului Păcii au făcut ca biblioteca să devină locul preferat de studiu a multor elevi si profesori
 • Centru de resurse audio, video si software educational
 • Cabinet de consiliere si orientare pentru elevi, profesori si parinti
 • Sala de sport de mari dimensiuni si sala de fortă, dotată cu Multitrainer, biciclete Kettler, Steper, masă orizontală, haltere, ABroler
 • Teren de sport

Relatii de parteneriat

Toată dezvoltarea scolii de după 1990, a fost posibilă datorită unor relatii de parteneriat complexe stabilite cu comunitatea locală, agentii economici din zona litoralului, institutii guvernamentale si nonguvernamentale din tara si din străinătate.

Dintre acestea amintim Universitatea Bucuresti, Facultătile de fizică si geologie, ASE Bucuresti, Institutul de Astronomie al Academiei Române, Directia Judeteană pentru Tineret si Sport, Constanta, Planetariul Constanta, Institutul de Marină Civilă Constanta, Fundatia pentru o societate deschisă Bucuresti, ONG Mare Nostrum, ONG Oceanic Club, GESS Bucuresti, Fundatia ProLogo, Salvati Copii.

Parteneriatele externe au însemnat colaborarea noastră cu organizatii ca: Onlineclass, GlobaLearn, I*EARN (International Education and Resource Network), GlobalSchoolNet, Black Sea Environmental Program, IW:LEARN (International Waters Learning and Exchanging Network)

Proiecte nationale si internationale

Participarea la proiecte si coordonarea unor proiecte a permis o deschidere deosebită pentru scoală si a permis de asemenea circulatia ideilor si persoanelor (elevi si profesori). Asta a făcut ca scoala să iasă din pozitia ei periferică, a dat personalitate si identitate. Proiecte ca: Follow Us, Blue Ice: Focus on Antarctica, Black Sea Nations, Cyber Fair ’96, au fost începuturile afirmării elevilor nostrii în context national si international.

În domeniul educatiei ecologice au fost organizate la Eforie mai multe întâlniri si proiecte, Coastwatch 1996, 1997 1998, Proiectul de monitorizare a laclui Techirghiol, Tabăra de Graffiti Revolta Verde, Schimbul de elevi cu Ataturk Anadolu Lisesi, Zonguldak, Turcia. Au urmat anii intrării noastre în I*EARN a participării noastre la întâlniri si conferinte nationale si internationale ca Budapesta, Barcelona, Chattanooga.

Am coordonat proiecte complexe ca Ora Astrala a României si E’99 ambele dezvoltate pentru pregătirea populatiei scolare si a comunitătilor locale în vederea Eclipsei totale d e Soare din 11 August 1999.

Scoala de sâmbătă si duminică

Ne-am dorit ca scoala să fie un mediu de învătare complexă si am încurajat experimentele pedagogice la nivelul învătătorilor si profesorilor. Asta a făcut ca în timp în scoală să se dsfăsoare tot mai multe activităti extrascolare, în cursul săptămânii, dar si sâmbăta si duminica. Ani la rând, scoala de sâmbătă si duminică a reprezentat un mod plăcut si foarte util de petrecere a timpului pentru multi elevi din Eforie Sud, dar si de scolile din jur, o alternativă la stradă si discotecă. Au fost organizate cursuri de initiere în utilizarea calculatoarelor pentru elevi de la învătământ primar, gimnazial si liceal de la toate formele de învătământ. Mai târziu au fost sustinute cursuri diferentiate, limbaje Logo sau Pascal, tehnoredactare computerizată, grafică pe calculator, comunicatii cu calculatorul, pagini de web, administrare de sisteme Unix. Tot în weekend se desfăsoară numeroase excursii si competitii sportive, activităti de monitorizare ecologică.

Zilele scolii

A intrat deja în peisajul scolar al judetului, manifestarea organizată de Grupul Scolar Eforie Sud sub genericul "Zilele Eforie" si care, din 1999 poarta numele de Zilele “Carmen Sylva”, în fiecare primăvară, în luna mai. Această actiune constă în organizarea unor suite de manifestări care cuprind: ziua portilor deschise, lectorate cu părintii, sesiunea judeteană de referate si comunicări stiintifice ale elevilor pe diverse sectiuni (informatică, limba si literatura română, limbi moderne, istorie si stiinte socio-umane, geografie), manifestări sportive (tenis, handbal, baschet), concursuri, seri distractive. In ultimii ani s-au desfăsurat numeroase manifestări cu caracter national legate de proiectele I*EARN (International Education and Resource Network), programul Ora Astrala a Romaniei, proiecte de educatie ecologică. Participarea unui număr mare de elevi din scoală si din alte scoli, la sesiunea de referate si comunicări ale elevilor, denotă interesul acordat acestei manifestări, dorinta de a împărtăsi si celorlalti din cunostintele acumulate, dorinta de competitie. Sunt acordate premii în bani si obiecte de către un juriu alcătuit din inspectori si profesori de specialitate. Am fost onorati de participarea la aceste manifestări a unor personalităti de la Presedintia României, Ministerul Învătământului, Ministerul Tineretului si Sportului, Universitatea Bucuresti, Institutul de stiinte ale Educatiei, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, oficialităti locale.

 

Anul scolar 2000-2001

In anul scolar 2001/2001, Grupul Scolar "Carmen Sylva" din Eforie Sud este încadrat cu un numãr de 9 învãtãtori, 49 profesori, 3 ingineri si economisti, 4 maistri instructori si un numãr de 1056 elevi.
Functioneaza in total 42 de clase la toate formele de invatamint:

 • Învãtãmânt primar: 9 clase
 • Învãtãmânt gimnazial: 12 clase
 • Învãtãmânt liceal: 15 clase
 • Învãtãmânt profesional: 4 clase
 • Învãtãmânt postliceal: 2 clase

Colectivele de elevi sunt conduse de urmãtorii învãtãtori si profesori diriginti:

Invatamint primar

1 A Zontea Mihaela 21
1 B Zibileanu Elvira 19
2 A Theodorescu Alina-Cristina 29
2 B Iordache Georgiana 28
3 A Gogoneatã Daniela 28
3 B Ciovei Sofia 26
4 A Genisa Fikiret 26
4 B Halasag Laura 24
4 C Dragomir Luiza 23

Total elevi invatamint primar: 224

Gimnaziu

5 A Mocanu Cornel 28
5 B Sandu Cristina 29
5 C Tãnãsache Iuliana 29
6 A Constantinescu Maria 25
6 B Ivanciu Adriana 27
6 C Anuta Mirela 22
7 A Ochiulet Diana 29
7 B Dincã Gratiela 31
7 C Crângasu Georgiana 32
8 A Gelmambet Nermin 22
8 B Sitiavu Elena 22
8 C Sitiavu Vasile 17

Total elevi gimnaziu: 313

Liceu

9 A Lupascu Pavel 25
9 B Giurgiu Emilia 25
9 C Voiculescu Niculina 27
9 D Buzbuchi Mariana 25
10 A Constantinescu Mircea 24
10 B Cojocaru Camelia 24
10 C Vintilã Mihaela 32
10 D Panitã Dimciu 29
11 A Costea Elena 28
11 B Munteanu Mariana 28
11 C Ghitã Marcela 19
11 D Nagy Camelia 17
12 A Brezoianu Mioara 20
12 B Criscov Aura 27
12C Postelnicu Mihaela 27

Total elevi liceu: 377

Scoala profesionala

an I Ap Popeanu Gabriela 25
an I Bp Popa Daniela 26
an IIp Mihalcea Gratiela 23
an IIIp Voicu Simona 16

Total elevi sc. profesionala: 90

 

Scoala postliceala

an II zi Zamfir Cristina 30
an II seral Burtel Cornelia 22

Total elevi postliceala: 52

TOTAL elevi 1.056

Nou!

Daca sunteti unul din fostii elevi ai scolii, aveti posibilitatea sa va regasiti in bazele noastre de date.

Accesand unul din butoanele de mai jos puteti face cautari dupa numele vostru, dupa prenume, dupa anul de absolvire sau dupa data nasterii.
Succes!

 

 

 
Misiunea
Opinii si sugestii legate de web la florin@lefo.ro