IW: LEARN

Misiunea


Marea Neagra
Misiune
Curriculum
Activitati
Echipa
Credem ca misiunea noastra este sa contribuim la promovarea educatiei pentru mediu. Traim pe malul Marii Negre, intr-un mediu al carui echilibru fragil a fost grav alterat in ultimii 30 de ani. Depinde de noi ca generatiile viitoare sa se poata bucura de toate comorile pe care Marea Neagra le-a oferit de-a lungul timpului celor care au trait pe tarmurile ei."

Degradarea mediului inconjurator a fost insotita de o preocupare tot mai puternica pentru protectia mediului. Dupa conferinta de la Rio din 1992 prin constituirea Facilitatilor Globale pentru Mediu (Global Environmental Facility) care a finantat numeroase proiecte pentru protectia mediului inconjurator si preocuparile de educatie ecologica s-au dezvoltat tot mai mult.

Scopul acestui site web este sa contribuie la dezvoltarea preocuparilor de educatie ecologica in Romania si mai ales in zona costiiera a litoralului romanesc. Siteul ofera o baza curriculara pentru educatia ecologica si in acelasi timp prezinta activitatile care s-au desfasurat de-a lungul ultimilor 10 ani in domeniul activitatilor de protectia mediului pe litoralul Marii Negre. Incercam pe de alta parte sa oferim si o baza de resurse pe web care sa ajute la studiul problemelor Marii Negre si la studiul modului in care educatia ecologica este abordata in alte tari. Am inclus in siteul nostru citeva modele care pot fi bune exemple despre modul in care se pot dezvolta siteuri web pentru studiul educatiei ecologice. Exemplele de mai jos sunt in limba engleza. Primul link corespunde adresei de web iar al doilea reprezinta copia locala a unei parti a siteului. Cea de-a doua va fi utila mai ales celor care nu au legatura Internet sau au o legatura de mica viteza.

GREEN Global River Environmental Education Program
ETE Exploring the environment
Global Lab Global Lab Curriculum
Concord Consortium Concorde Consortium

Learning Modules World Bank Learning Modules World Bank


Home Cauta
Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this web contact [email protected]