Un proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie

Obiectivele specifice propuse sunt:


• Imbunătăţirea activităţii la clasa prin utilizarea metodelor interactive de învăţare-predare şi a tehnologiilor informatice.
• Imbunatatirea activitatii profesionale si metodice proprii prin participarea la cursuri de formare in strainatate si prin publicarea de lucrari metodice inspirate de cursurile la care au participat profesorii.
• Dezvoltarea colaborarii scolii cu institutii de invatamant preuniversitar  din Europa, cu institutii de formare a cadrelor didactice din Europa cu centre de cercetare ştiinţifică europene.


Rezultatele asteptate sunt legate de :


Achizitia de noi competente in utilizarea TIC de catre cadrele didactice din scoala si utilizarea acestor competente in activitatile de predare, invatare si evaluare.  Folosirea unor noi strategii didactice si noi unelte de invatare. Extinderea invatarii dincolo de limitele clasei prin promovarea invatarii “outdoor”si a unor activitati de cooperare si colaborare cu muzee, centre de cercetare stiintifica si universitati europene (ESA, CERN etc.).


Scoala noastra doreste sa imbunatateasca calitatea proiectelor internationale. Cresterea dimensiunii europene in educatie este un alt obiectiv important din planul de dezvoltare institutionala a scolii noastre. In acest sens scoala isi propune implicarea unui numar cat mai mare de profesori si elevi in proiecte internationale, pregatirea elevilor in spiritual ideii de cetatenie europeana, informarea complexa a elevilor nostri in legatura cu oportunitatile de studiu si de munca in Uniunea Europeana.


Dorim ca profesorii si elevii nostri sa inteleaga nevoia de invatare pe tot parcursul vietii, nevoia de imbunatatire continua a propriilor abilitati, sa fie parte activa a societatii informationale in concordanta cu strategia de crestere economica durabila Europa 2020.