Educatia 2000+

Pe scurt

Module de curs

Activitati

Proiecte

Participanti

Scoala Nr. 5 Constanta

Localul scolii

SCOALA NR.5 "NICOLAE IORGA"CONSTANTA

O SCOALA PENTRU FIECARE

"Scoala cea mai buna este aceea pe care o iubeste mai mult scolarul decat profesorul"

Nicolae Iorga

SCURT ISTORIC AL SCOLII:

Scoala nr.5 Constanta a functionat pana in anul 1917 intr-o casa particulara de pe strada Ion Adam.In anul 1925 profesorul Virgil Andronescu a dat in functiune actuala cladire a scolii,pe fosta strada Valea Alba ,care si-a schimbat denumirea in 30 Decembrie iar mai tarziu in Nicolae Iorga.La etajul cladirii au fost camere pentru caminul fiilor de invatatori.

Pana in anul 1940 ,scoala a functionat cu patru clase,iar in fiecare an s-a mai adaugat cate o clasa pentru ciclul complementar.

Scoala a functionat pana in anul 1933 cu patru sali de clasa ,o cancelarie si o locuinta pentru director.Dupa anul 1946 numarul salilor de clasa s-a marit la noua,iar numarul cadrelor didactice a ajuns la douazeci si trei.

Din anul 1919 pana in anul 1934 scoala a purtat denumirea de "Scoala nr.2 de baieti"si a avut ca director pe profesorul Victor Aracescu pana in anul 1928.Din anul urmator la conducerea scolii s-au succedat renumitii profesori Victor Zaharia,A.Cristian si Teodor Barbu.In perioada anilor 1940-1941 scoala a fost rechizitionata de razboi.

In anul 1996 directoarea scolii profesor Bejan Georgeta a propus si a obtinut aprobarea de a boteza scoala cu numele de "Scoala cu clasele I-VIII Nicolae Iorga"prin Decizia 167 din 2.12.1996 semnata de Inspector Scolar General profesor Gheorghe Vernic.

Incepand cu anul scolar 2000-2001 Scoala "Nicolae Iorga"s-a unificat cu fosta Scoala nr.4 ,marindu-se astfel colectivul de elevi si cadre didactice.Din acelasi an scoala a devenit "scoala pilot"fiind inclusa in cadrul Proiectului EDU 2000+ avand ca scop integrarea elevilor de alte etnii in marea comunitate a scolii.

 Ore de curs

 MISIUNEA SCOLII

Scoala noastra va avea usile deschise pentru toti cei care au nevoie de educatie(copii,tineri si adulti),indiferent de etnie si religie,pentru a asigura apropierea intre etnii ,cunoasterea reciproca in vederea unei convietuiri armonioase.

Scoala,tinand cont de calitatea ei in comunitate,cauta sa satisfaca nevoia fiecarui elev de a se simti competent,legat de altii si autonom.

  

OPTIUNI STRATEGICE

 1.Dezvoltarea curriculara.

2.Dezvoltarea resurselor umane.

3.Atragerea de resurse financiare si dezvoltarea bazei materiale.

4.Dezvoltarea relatiilor comunitare.

 

 SCOPURI STRATEGICE

 1.Reconsiderarea managementului la nivelul scolii si al clasei in perspectiva egalizarii sanselor.

2.Perpetuarea traditiilor si obiceiurilor locale.

3.Formarea corpului profesoral pentru aplicarea metodelor active de grup.

4.Asigurarea,pentru fiecare elev din scoala,a accesului la calculator.

5.Asigurarea,pentru fiecare profesor,a cel putin 50 de ore de pregatire.

Copilul care simte ca se poate exprima, ca poate vorbi de experientele sale si e capabil sa-si comunice sentimentele intr-un limbaj viu si direct se gaseste in calea unei complete eliberari spirituale. El va crea OMUL nu meditand, stand linistit,ci prin exercitiul muncii sale, copilaria lui devenind o sursa inepuizabila de revelatii si sperante.

 

GRUPUL CARE A PARTICIPAT LA CURS :

  • ANICUTA BESA: invatator ; nr.telefon: 041/667198; adresa e-mail: [email protected]

  • CAMELIA BOARCAS: profesor de limba engleza; nr.telefon: 041/618939; adresa e-mail: [email protected]

  • MIHAELA CATERINICI: invatator; nr.telefon: 041/613770; adresa e-mail: [email protected]

  • DOINA GHEORGHITA: profesor de limba romana: nr.telefon: 041/654915; adresa e-mail: [email protected]

 

trupa de soc

SCOALA NR.5 "NICOLAE IORGA" CONSTANTA

 

NE MANDRIM CU :

  • rezultate deosebite la concursuri internationale:KANGOUROU-concurs de matematica -50 de participanti din care 2 elevi au obtinut punctajul maxim ;
  • rezultate deosebite la olimpiadele scolare,pe arii curriculare-faza judeteana-limba engleza, concursuri sportive(atletism, inot, scrima, cros, fotbal) , concursuri artistice
  • revista scolii: "Muguri de primavara"

CE OFERIM ?

  • Asigurarea unui climat de destindere, dar si de competitie benefica pentru dezvoltarea individuala a copilului in concordanta cu personalitatea sa.
  • Elevii nostri vor beneficia in mod echilibrat de un numar corespunzator de ore la toate disciplinele scolare apartinand trunchiului comun ; ore de aprofundare a cunostintelor la disciplinele pentru examenul de capacitate: limba romana, matematica, istoria, geografia .
  • Pentru copiii cu aptitudini deosebite, scoala noastra ofera urmatoarele cursuri optionale:
  1. clasa I limba straina (franceza , engleza - invatarea prin cantec ); clasele a-V-a -cerc de limbi straine ;
  2. tehnologia informatiei ( calculator , INTERNET-prin parteneriat ) ;
  3. arte: pictura, desen tehnic, grup vocal ;
  4. sport : jocuri (fotbal , baschet, handbal) , gimnastica aerobica, dansuri de societate ;
  5. cultura civica: Invatam sa fim sociabili , Codul manierelor elegante ;
  6. aria stiinte : cerc de matematica pentru elevi supradotati ;geografie si istorie locala;Sa nu uitam niciodata ca Pamantul este casa noastra;
  7. abilitati practice: Ne pregatim sa fim independenti in viata; Ce pot face cu mainile mele?
  8. aria comunicare : cerc de creatie literara .

La sfarsitul gimnaziului , elevii vor fi pregatiti pentru a urma cursurile unui liceu conform aspiratiilor si pregatirii fiecaruia.Suntem mereu aproape , aici , la indemana dumneavoastra !De ce sa risipiti timp si bani pentru a va deplasa in alt cartier , cand noi lucram eficient pentru dumneavoastra ? Va asteptam !

PUNEM LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA :

Biblioteca Sala de clasa
  • 10 sali de clasa ;
  • 3 laboratoare : fizica , chimie , biologie ;
  • atelier de educatie tehnologica
  • cabinet de istorie si geografie ;
  • cabinet de muzica si desen ;
  • invatamant in sistem step-by-step ;
  • biblioteca-complex multimedia cu pest 11000 volume cu posibilitati de oferta spre comunitatea locala ;
  • manuale alternative gratuite ;
  • calculatoare cu imprimanta ;
  • sala de sport in curs de modernizare ;
  • teren de sport pentru baschet , handbal , fotbal ;
  • cabinet medical .

Pagina aceasta poate fi vizualizata de AICI

 

GANDURI DE FINAL

Am venit la cursul de initiere P.C. cu intentia de a ne deprinde sa operam pe calculator pentru a fi mai eficienti in elaborarea unor lucrari, materiale necesare in scoala si pentru a oferi elevilor scolii noastre posibilitatea de a opera efectiv cu calculatorul in orele de curs , facand din acesta un prieten activ si nu un mijloc de inhibare , de necunoastere.

La inceput notiunile de Web, Word, Microsoft, Excel, Power Point, Internet Explorer ,etc. figurau in vocabularul nostru la "cuvinte necunoscute ".

La finalul cursului putem spune ca accesam si navigam cu usurinta in aceste programe. Editarea de texte necesare in procesul de invatamant ne va ajuta foarte mult.

Speram ca toate informatiile, notiunile si deprinderile acumulate aici le-am "salvat "in " fisierele memoriilor noastre ".

Multumim initiatorilor si organizatorilor cursului din Liceul "Carmen Sylva"-Eforie Sud pentru competenta , rabdarea ,ingaduinta si grija cu care ne-au indrumat. Plecam de la aceasta activitate cu speranta ca, intr-o zi , vom reusi sa ajungem la acelasi nivel de competente pentru a nu-i dezamagi.

De acum dorim sa devenim un adevarat partener de dialog in limbajul informaticii, dialog largit intre toate scolile cuprinse in Programul EDU 2000+.

Sa pasim in noul an, secol si mileniu deschisi catre performanta, autodepasire,mai receptivi la nou ,mai competitivi !

 

 

Mult succes!

Echipa Scolii Nr.5 -"Nicolae Iorga " Constanta

17 decembrie 2000